Dvaja mladíci prepadli 63 ročného muža.Bankomat polial cukrovou vodou.Z pivnice ukradol bicykel a sústružnícke nože.Krádež spôsobila výpadok elektriny.Žene strhol z krku retiazku.

28.07.2011 Celý región

Dvaja mladíci prepadli 63 ročného muža:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže 16 ročnému mladíkovi z Belej n/Cirochou (okr. Snina) a 18 ročnému Sninčanovi.
Obvinená dvojica 13.7.2011 v čase okolo 22:00 h prepadla v Belej nad Cirochou 63 ročného miestneho muža. Keď poškodený vyšiel z miestneho penziónu odzadu ho zvalili na zem, pričom jeden mu držal ruky a zároveň ho fyzicky napádal a druhý ho prehľadal a z vreciek krátkych nohavíc mu vybral krabičku cigariet so zápalkami a 2,50.- €. Pri odchode mu ešte kopli do tváre. Následným lekárskym ošetrením poškodeného bolo zistené, že utrpel zlomeninu nosových kostí, natrhnutie hornej pery a odreniny, s doposiaľ nezistenou predpokladanou dobou liečenia. Lúpež poškodený oznámil polícií počas včerajšieho dňa. Staršieho z obvinených policajti už zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia, po druhom bolo vyhlásené pátranie.


Bankomat polial cukrovou vodou:

Bardejovský policajný vyšetrovateľ obvinil včera 44 ročného muža z obce Malcov (okr. Bardejov) zo zločinu poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.
Obvinený muž prišiel 27.5.2011 v čase okolo 3:00 h k bankomatu, ktorý sa nachádza na budove Obecného úradu v Malcove. Vybral injekčnú striekačku cukrovú vodu, ktorú v nej mal nastriekal do otvoru pre bankomatovú kartu a na klávesnicu. Následkom toho došlo k poškodeniu čítačky bankomatových kariet a klávesnicu a tým k dočasnému znefunkčneniu bankomatu. Presne to isté a na tom istom bankomate zopakoval aj 12.6.2011 v čase okolo 23:30 h. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 2 818,82.- €. Polícia muža stíha na slobode.


Z pivnice ukradol bicykel a sústružnícke nože:

Z prečinu krádeže obvinili včera vranovskí policajti 19 ročného mladíka z obce Sačurov, okr. Vranov n/Topľou.
Tohto roku koncom mesiaca apríl prišiel obvinený do pivničných priestorov obytného bloku v ktorom býva. Na jednej z pivníc podomácky vyrobeným šperhákom otvoril visiaci zámok a ukradol odtiaľ päť sústružníckych nožov a bicykel. Škoda bola vyčíslená na 118,30.- €.


Krádež spôsobila výpadok elektriny:
Krádež vlámaním do starej kotolne v areály humenskej nemocnice vyšetrujú od včera policajti z Humenného.
Ku krádeži došlo včera ráno v čase od 8:00 h do 9:00 h. Doposiaľ neznámy páchateľ najprv z vchodových dverí odstránil visiaci zámok, vošiel dnu, odkiaľ následne z funkčného elektrického panela ukradol 6 ks hliníkových káblov o celkovej dĺžke približne 1 m, 4 ks medených káblov o celkovej dĺžke približne 2 m a 12 ks keramických držiakov poistiek. Okrem toho poškodil a znefunkčnil 6 ks keramických držiakov poistiek, čo malo za následok výpadok elektriny. Celková škoda spôsobená krádežou a poškodením bola vyčíslená na 370.- €. Polícia začala v danom prípade trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.


Žene strhol z krku retiazku:
Na polícií v Prešove oznámila včera popoludní 46 ročná žena, že jej niekto strhol z krku retiazku.
V čase okolo 12:30 h išla Prešovčanka peši k jednému z obchodných domov na sídlisku Sekčov v Prešove. V to k nej pristúpil doposiaľ neznámy páchateľ a z krku jej strhol retiazku zo žltého kovu, pričom ukradol časť retiazky a dva prívesky krížik a písmeno D. Okradnutej žene tak vznikla škoda 350.- €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región